24 Temmuz 2016

İlk Kore dizisi deneyimim: Oh My Ghost

Merhaba blog, canım blog!

Can sıkıntısından ve daha çok evde takılmalı geçen günlerimden bahsedecek olursak bu günlerin bana en iyi gelen şeyi Kore dizileri oldu. Acayip keyif almaya başladım. İtiraf ediyorum eskiden önyargılıydım ve biraz da küçümsüyordum nedense ergence geliyordu. Gel zaman git zaman sevdiğim bloggerlardan biri (kediler ve kitaplar) bir Kore dizisinden bahsetti. Normalde zevklerine güvendiğim ve ortak film-dizi beğenilerim olan bir blog olunca vardır bir hikmeti diyerek bende bahsettiği diziyi izlemeye başladım.


İsmi Oh, My Ghost! İlk bölümü açar açmaz Korece konuşmalar, o abartılı jest ve mimikler, yüksek oktavlı sesler baya tuhaf geldi ama zamanla hem kulağım hem de gözlerim alıştı çekik gözlü porselen ciltli abilere ablalara. :)

Öncelikle dizinin konusuna geçmeden önce Kore dizileri ile ilgili gözlemlerimi maddeler halinde özetlemek istiyorum. :)

1. Konuları izlediğim kadarıyla hep Yeşilçam minvalinde ilerliyor. Zengin-fakir, güzel-çirkin, iyi-kötü zıtlıklarını kullanmayı seviyorlar ve o yüzden de bizlere yabancı gelmiyor.

2. Dizilerdeki çoğu karakter inanılmaz sempatik.

3. Korece öğrenmeye başlayabilirim o denli sevdirdi kendini. Sadece arada tükürecek gibi gırtlak sesleri çıkararak tepki vermeleri komik geliyor. :) Öyle bir kelimeyi telaffuz edemem herhalde.

4. Güney Kore'deki erkekler biraz fazla bakımlı. ^^

5. Genellikle tüm diziler 1 sezon sürüyor ve ortalama 15-20 bölümde final yapıyor. Ben bu olayı çok sevdim çünkü konular gereksiz şekilde dallanıp budaklanmıyor.

6. Güney Kore kültürünü bilmiyorsanız da baya merak edip ne yer ne içerler diye araştırma yapmaya başlıyorsunuz.

7. Nuddle ve pilav ve somon ne çok tüketiliyor yahu dedirtebilir he bide yosunlu bişeyler. :)

8. Türk-amerikan-ingiliz dizilerinden sıkıldıysanız bu diziler tam sizlik. Yeni bir kültür keşfetmeye ne dersiniz?

9. Benim izlediğim türdeki diziler genelde hep mutlu sonla biten diziler oldu romantik-komedi türünde diyelim. Diğer türleri hakkında yorum yapamayacağım ama özellikle bu diziler kendinizi gerçekten iyi hissettiriyor.

10. Koreliler cidden komik ve espirili. Bizim espiri anlayışımıza kesinlikle hitap ediyorlar. :) Özellikle komedi türündeki dizilerde çok eğleneceğinizi söyleyebilirim.

11. Evleri çok minik kendileri gibi.

12. Genelde hep pembe ruj sürüyor kadınlar ama niye? :)

13. Sıkıcı gündemden, stresten ve kasvetli şeylerden uzaklaşmak isterseniz tam da bu amaca rahatlıkla hizmet edecektir.

14. Son olarak aşk kore dizilerinde en çok işlenen konu sanırım. İtiraf ediyorum çok romantikler bazı şeyleri komik bile bulabilirsiniz. :)

Oh, My Ghost ise ilk izlediğim Kore dizisi olduğu için yeri ayrı bende. Fantastik-romantik bir dizi aynı zamanda oldukça da eğlenceli. Bir hayaletin çok utangaç ve ruhani varlıklardan muzdarip bir kızın bedenine girmesiyle başlıyor hadise. Hem hayaletin hem de diğer karakterlerin hayatına konuk oluyoruz. Yer yer gülmeli yer yer ağlamalı ama çok tatlı bir dizi ortaya çıkıyor. 16 bölümde de sona eriyor diye hatırlıyorum. Daha detaylı bir yazıya bahsettiğim blogdan da bakabilirsiniz. Ben çok spoiler vermeyeyim.


Bu arada topu topu 3 dizi izledim eheh sanki çok çok izlemişim gibi görünmüş olabilir ama 3 dizi bile kafi derecede sevdirdi kendilerini. İşin aslı Kore dünyası büyük bir derya ve  ne izlesem diye düşünürken insanın kafası karışıyor bir hayli. Şu an güzel bir dizi keşfettim onu izliyorum ama sizin de tavsiyeleriniz olursa oh ne ala! ^^

Oh My Ghost 10/9




Sevgiler
Mutlu Keçi

P.s. Küçük mutluluklarla teselli bulmaya devam!


7 yorum:

  1. Yanaklarını sıkarım seniiiin :) ama izlemem işte bana ne bana ne :))))

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir diziye benziyor :)

    YanıtlaSil
  3. aa yaşasın izlemiş ve sevmişsin! ben de aynen eskiden küçümsüyordum ama başladıktan sonra kaptırdım, özellikle şu karanlık günlerde kafamı çok güzel dağıtıp içimi ısıttılar. oh my ghost'tan sonra izlediklerim: she was pretty (bayağı hoştu), coffee prince (çok güzeldi) ve kill me, heal me (çok çok güzeldi). senin izlediğin diğer iki dizi hangileri?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. feel good movieler yerine kore dizisi izliyorum bu ara. :) ben de oh, my ghost sonrası she was pretty ile devam ettim ne tesadüf! :) Çok sevdimm. şimdi de fated to love you dizisini izliyorum. :) coffe prince i izlicek gibi oldum ama sanki sevemicem gibi geldi ve ilk bölümün daha başlarında kapattım.
      bu arada kediler ve kitaplar bloğunun yazarı olduğunu pek tabi ki biliyorum. ^.^

      Sil
  4. hamiş: bu arada ben kediler ve kitaplar'daki o yazının yazarıyım, durup dururken aa ne güzel izlemişsin diyen alakasız bu insan kimdir demiş isen açıklayayım dedim :))

    YanıtlaSil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...