29 Nisan 2016

Ciao İtalya, biz geliyoruuz!

Selam millet!

Size ufak minnak bir duyurum olacaktı. Yarın bendeniz mutlu keçi ve sevdiceği İtalya yollarına düşüyor. Sabah 9 civarında Kadıköy'e varıp Havataş ile yola koyulacaklar. İstikamet havalaalanı oradan da Bologna. Bologna uçuşları ucuz olduğundan burayı tercih ettik ve birçok kimsenin aksine evet Roma ve Venedik ile başlamıyor İtalya seyahatimiz. Biz 3 gece 4 günlük seyahatimiz boyunca Bologna, Floransa ve Floransa'yı yeterince gezdiğimize inanırsak Siena'yı ziyaret edeceğiz. :)
Bu hafta o kadar çok aksilik yaşadım ki yine de her şeye rağmen yüzüm gülmeye devam ediyor. Bakalım bizleri nasıl maceralı bir yolculuk bekliyor olacak.
3 gece boyunca Airbnb aracılığı ile bulduğumuz tatlı bir evde kalacağız. Fotoğraflarını ilerleyen yazılarda paylaşıyor olurum. Şansımıza İtalya bizi yağmurla karşılayacak ama olsun çok soğuk bir hava olmayacak gibi. 
Eğer çok yorgun olmazsam ve vakit bulursam ben de İlham kediciğim gibi gün be gün yazmayı düşünüyorum İtalya maceramızı ama olmazsa da döner dönmez yazacağım vakit kaybetmeden. Hatta bu sefer işi garantiye alıp yanımıza ses kayıt cihazı bile aldık çünkü ben çok unutkanım ve her seferinde bir şeyleri not almayı unutuyorum ama ses kayıt cihazı ile kaydetmek keyifli ve eğlenceli oluyor. Belki video bile çekeriz bakalım.
57 kiloya çıktığımı öğrendiğim şu çilekeş günlerimde bol makarnalı pizzalı bir seyahat pek mantıklı iş değilse de döner dönmez spora başlıyoruz diyerek kendimizi avutmalara devam ediyoruz. :)
Şimdi ben yola çıkmadan sizden birkaç tavsiye alırım belki diye düşünüp bu yazıyı buraya iliştireyim dedim. Floransa-Siena-Bologna üçlüsüne dair kesin yap-kesin gör dediğiniz şeyler varsa yorum olarak bırakabilirsiniz canlarım.

Firenze
Kaynak google görseller.
Siena
Kaynak google görseller



Şimdilik Arrivederci
Hepinizi öpen Mutlu Keçi ^^

3 yorum:

  1. Floransa'yı turist basmıştır şimdi hazırlıklı olun; müze gezme planları yapıyorsanız şimdiden veya Bolonya'dayken online rezervasyon yaptırın yoksa Ufuzzi'yi gezmeniz şu mevsim hemen hemen mümkün değil.
    Chianti şarabı içmeden geleni dövüyorlar
    Santa Spiritu meydanında sabahları öğlene kadar pazar kuruluyor, taze meyve geliyor bu meydan daha çok lokal insanların takıldığı bir küçük meydan
    ve o meydanda chapele yakın köşesinde bir restoran var yemekleri uygun fiyatlı ve lezzetlidir.
    pizzadan bayılırsanız deneyebilirsiniz.

    şimdiden iyi gezmeler
    keyfiniz bol olsun :)
    yazını, fotoğrafları ve videoyu bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  2. Ufuzzi müzesi gününüzün yarısını alacak bi yer benden ilave not :) nolur yaz ölürüm meraktan!

    YanıtlaSil
  3. önerim iyi not alman çünkü benim de bazı planlarım var :)) çomçok paylaş! ;)

    YanıtlaSil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...