10 Ocak 2015

Ne İzlesek? #2

Hafta sonunu nasıl mı değerlendirsek diyorsunuz? Havalar da çok soğuk evden dışarı çıkılmaz ki şimdi diye hayıflanıyor musunuz yoksa? Tam sizlik bir yazı var elimde. Şöyle sıcacık çayınızı ve mısır patlaklarınızı yanınıza alıp, güzel bir film izleyin diye düşündüm ve kendim için hazırladığım bu listeyi bencillik etmeyip herkesle paylaşmak istedim. Daha önce şurada da böyle bir liste yapmıştım. Birkaç tanesi hariç geri kalanını izledim. Şimdi de yeni bir listeyle sizlerleyim.
Ben böyle garip zevklere ve takıntılara sahip biriyimdir. :) Mesela çevremden biri şu filmi kesin izle çok iyi dese hıhı tamam der o bilgiyi hafızaya atar canım ne zaman isterse o zaman izlerim ama büyük ihtimalle asla o an izlemem. Boşuna keçi demedik herhalde. İsmimin hakkını veriyorum. :) Genelde böyle ne izleyeceğime anlık karar verip izliyorum ama bu bazen çok vakit kaybettiriyor. Uzun uzun listeler yapmak da içimi sıkıyor çünkü sanki kendime baskı yapıyormuşum gibi geliyor. Sonuçta keyfi bir şey bu. O sebeptendir ki ben de böyle 10'ar filmlik listeler yapmaya karar verdim. Çok merak ettiğim ekstra bir film olmadıkça bu listeye sadık kalacağım. Filmleri izledikten sonra da fikirlerimi belirtirim herhalde yine bloğumda.
Bu arada hiçbir türe bağlı kalmadan hazırladım listeyi. Genellikle imdb puanı 7 üzerinde olan filmlerden oluşuyor. Bakalım siz beğenecek misiniz? İçlerinde izledikleriniz varsa düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Ya da şu filmi de izle diyebilirsiniz. Hemen izleyeceğime söz veremem ama mutlaka kenara köşeye yazarım. :) Gerçi konusunu ilginç bulursam hemen de izleyebilirim. Tutarsızlık da üstüme yok evet kih kih.
İşte benim önümüzdeki günlerde izlemeyi planladığım filmlerin listesi şöyle efenim;



  • Mystic River
  • Stand By Me
  • Before I Disappear 
  • The Help
  • The Big Lebowski
  • Temple Grandin
  • Ghost World
  • A Separation
  • Magic In The Moonlight
  • Roman Holiday

23 yorum:

  1. Tam su an ne izlesem diye bakinirken ilac gibi geldi bu liste:) Magic in the Moonlight daha once internette bulamadigim bi filmdi simdi var mi acaba dedim. Bir de filmleri nereden izliyorsun genel olarak sevgili Keci? =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Online izleyeceksem genelde unutulmazfilmler.com'u tercih ediyorum orada yoksa bazen 720pizle.com'a bakıyorum ama orası biraz sorunlu gibi. En iyisi indirip izlemek sevgili İlham kedisi. :))

      Sil
  2. İzleyeceklere önce "Mystic River"ı tavsiye ederim. Harika bir film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gece izlenilecek film belli oldu. Teşekkürler. :)

      Sil
  3. The Help o sene ödül almıştı oscar mı ne sanırım en iyi yardımcı kadın oyuncu oscar'ıydı. Eh oscar varsa işin içinde izlenir diye oturduk başına. Pöf. Şahsen Amerika'lılar izlesin. Bize hitap ettiğini hiç düşünmüyorum. Siyah dadıların büyüttükleri çocuklar ve yaşadıkları sorunlar ırkçılık filan falan. Oscar'lık oyunculuğa gelince evet güzel bir oyunculuk çıkartıyordu o ödüllü oyuncu, samimi yapmacıksız taze bir oyunculuk.Bir iki sahnede hmm güzel oynamış diyorsun ama o kadar bence. Kısaca film bana bir şey vermedi. Üzgünüm.
    Diğer filmlerin hiçbirini izlemedim ve Mystic River'ın adını duyup ne sebepten izlemediğimi hatırlamaya çalışıyorum şimdi ama kafa bembeyaz o tarafta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de ödüllü bir film olduğunu anımsıyorum. Gerçi ödül olayından ötürü almadım listeye. Aslında "ayrımcılık" temalı filmleri seviyorum. Evrensel bir konu sonuçta. Ele alış şekilleri önemli tabi ki. Bazı filmler izlenip bitiyor pek de bir şey katmıyor insana bazıları ise daha derinden etkiliyor. Her ikisini de deneyimlemeyi seviyorum ama ben.
      Filmi izledikten sonra mutlaka yazacağım belki de ben de aynı hisleri paylaşırım sizinle. Bilmiyorum.
      Mystic River da uzun süredir karşıma çıkıyor ama izlerim bir ara diyordum. Bu sefer aldım listeye. Bu arada Temple Grandin'i seversiniz gibi geliyor bana. :)

      Sil
    2. Mutlu Keçiiiiiiiiii ! Bugün iki etti kalbimden vurdun!!!!!!! Temple Grandin tam benlikmiş !!!! Nasıl bildin? En azından imdb deki konu başlığı kadarıyla. İnanamıyorum.

      Sil
    3. Hihi yazılarınızı az çok düşününce bu film yakın geldi valla, iyi bir tahmin olmuş. Oley! :) Bakalım beğenecek misiniz? Merak ettim. :)

      Sil
    4. Çok beğendim hem de. Çok zevkle izledim. Fakat Kitapsız Kedi'nin yazısında dediği gibi bir yerinde ikilemde kaldım. Konu aslında tartışmaya çok açık. Ama genel olarak film beklentimi karşıladı. Aslında bilim kadını deyince ben daha çok Beautiful Mind'daki gibi bir bilim bekliyordum ama hayvan davranışları Matematik'ten daha orijinal geldi son tahlilde. Herkese tavsiye eder miyim. Hmm. Yok. Bilim, gözlem ve nörolojiye ilgi duyanlara tavsiye edilebilir bence.

      Sil
  4. Roman Holiday->kalp->ben!! :D 'Tiffany'de kahvaltı'dan sonra en sevdiğim Audrey Hepburn filmi:))
    Ayrıca 'The Help' beni ağla ağla öldüren, şöyle içime oturan filmlerden. etkisi hala üstümde..
    Magic In The Moonlight için de diyeceğim tek şey Woody Allen seven birinin sevmemesi imkansız!:)
    ..benden bu kadar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Audrey Hepburn'ü çok beğenirim, stil, moda, güzellik anlamında.. Ama şimdiye kadar hiçbir filmini izlemedim ya nedense. :/ Bu ilk olacak. Woody Allen'ın birkaç filmini izledim. Çok çok bayılmasam da sevdiğim yönetmenler arasında ama tam bir Woody fanı olan ve neredeyse tüm filmlerini izlemiş olan kardeşim bu filmi epey vasat bulmuş, izleme sakın diyip hevesimi kırdı. Çok daha güzel filmleri varmışş ben de başka filmini izleyeceğim sanırım. :)

      Sil
    2. umarım beğenirsin Roman Holiday'i. ve bence sonrasında mutlaka Breakfast at Tiffany's'i de izle:)
      tüm Woody Allen filmlerini bende izledim, hatta tüm kitaplarını okudum:D tam bir Woody fanı olarak kendimi de gösterebilirim. bana çok normal bir Allen filmi gibi geldi. yani kötü demeye dilim pek varmıyor. ama eğer en sevdiklerimi sorarsan Annie Hall dururken ya da Everybody Says I Love You varken buna en iyisi demek hakaret zaten..(ben nerdeyse tüm Woody filmlerinden zevk almışımdır, enteresan bir mutluluk yaşıyorum o filmleri izlerken:) ondan pek de objektif bakmıyor olabilirim)

      Sil
  5. Çok güzel bir liste olmuş. Ben de yazıcam böyle bir şey hala aklımda. :)
    Yazmadan önce buraya yazayım, en son Gone Girl diye bir film izledim. Eğer izlemediysen tavsiye ederim. Pek naif bir film değil ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim onu. Hatta imdb'de 9 puan verdim, harika bir filmdi cidden. O tarz filmleri çok seviyorum gizemli ve sürükleyici. :)

      Sil
  6. Listeden üç filmi izlemişim: A Separation, Roman Holiday, The Big Lebowski. Üçü de kendi tarzında iyiydi. Listedeki diğer filmlere de bakacağım mutlaka.Teşekkürler liste için, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım sana hitap eden filmler çıkar içlerinde. sevgiler benden de. :)

      Sil
  7. Güzel bir liste! izlediklerim dışında diğerlerinin notunu aldım hafta sonu izlemek üzere:)
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Tavsiyen için teşekkürler. Temple Grandin'i izledim, müthişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben henüz izleyemedim ya. :) yazını okudum bu arada eline sağlık.

      Sil
  9. listeden izlediğim fimler the big lebowski ve a seperation. şahsen ben ikisini de çok sevmiştim. ama sevemeyenler olabilir.
    şimdi izlemek için Mystic River ve temple grandin arasında kaldım. bakalım. ksımet!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yine listeme sadık kalamadım ve araya başka filmler sıkıştırdım. Bakalım seçtiğin film hangisi olacak ve beğenecek misin filmi :)

      Sil
    2. temple grandin az önce bitti.beğendim.

      Sil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...