10 Kasım 2014

Mini Anket ve Yeni Keşifler

Kısa bir aradan sonra yine buralardayım. Aslında hep buralardayım, sevdiğim blogları okumaya devam ediyorum ama yazı yazmak gelmiyordu pek içimden.
Bir de Konya'daki günler birbirinin aynı geçiyor. Evden pek çıkmıyoruz. Anlatacak bir şey de olmuyor o nedenle. Bu aralar neler yapıyorum peki? Açıkçası dizi izliyorum, internette takılıyorum, iş başvuruları yapıyorum, haber bekliyorum... 
Dizilere gelirsek esasında yakında uzunca bir dizi post'u yazmayı planlıyorum. Çünkü çok fazla dizi izleyen biriyim ve görüşlerimi paylaşmadan da olmaz tabii ki. 2 tane diziye başladım son günlerde. İkisi de bu sezon başlayan dizilerden ve her ikisi de bir çizgi roman uyarlaması.




Geçenlerde öncelikle Gotham'ı izledim. DC comics karakterlerinin yıllar önceki hallerini anlatıyor. Nasıl süper kahraman hallerine dönüştüklerini filan. İlk bölüm itibariyle sürükleyici bir dizi olduğunu söyleyebilirim. Ancak çizgi romanlarını okumamış, filmlerini izlememiş biri olarak karakterler yabancı geldi epey. Ekşi sözlükte baya kritik etmişler her bir karakteri. Sanırım direkt diziye başlamak çok iyi fikir değildi. 


Bir diğer başladığım dizi ise Constantine. Konusu itibariyle bir miktar Supernatural'ı andırıyor. İblislerin düşmanı bir karanlık sanatlar ustasının hikayesini izliyoruz. Heyecanlı ve gerilimli bir dizi olacak gibi. Gotham gibi bu dizinin de çizgi roman uyarlaması olduğunu söylemiştim. Ama diğer dizi gibi kafa karışıklığı yaratmadı izlerken. Ancak bazı görsel efektler oldukça abartılı ve yapay geldi bana. 2. bölüme şans verip vermemek size kalmış. 
Onun dışında The Walking Dead ve American Horror Story Freak Show'u izliyorum. Ama AHS'yi bu aralar epey ihmal ettim. Walking Dead ise 5. sezonuyla hala kendini izlettiriyor. İzlerken saçma bulduğum şeyler olmuyor mu tabi ki oluyor. Buna rağmen neden devam ettiğimi bilmiyorum. Zombili şeyleri pek sevmem zaten. 
Bu arada Friends izlemeye ara verdim Konya'da. Zaten 10. sezondayım, bitmek üzere. Eve döndüğümde devam edeceğim izlemeye.
Film noktasında baya yavan bir dönem geçirdim. The Book Thief filmini izlemeye başladık kardeşimle geçenlerde. Ama yarım kaldı. Güzel bir film kesinlikle. Biraz uzun sadece.
Bir de yeni yeni ciciler aldım özellikle kedili patiklerim pek hoş. Fotoğrafını paylaşırım bir ara.
Öyle işte efenim. Bu arada sağ tarafta yeni şeyler görebilirsiniz bloğumda. Birkaç yeni özellik ekledim.
Veee ilk kez bir anket yapıyorum. (sağ tarafta görebilirsiniz hemen soruyu.) Cevaplarsanız mutlu olurum. Hoşuma giderse ve yeterince katılım olursa sık sık yapacağım bu anketleri. :) 

Hoşçakalıııın! 

10 yorum:

  1. Her iki diziyi de izlemedim. Özellikle Constantine ilgimi çekti, bir göz atayım.
    Uzun dizi yazını da merakla bekliyorum.

    Sevgiler



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Üşenmezsem yazacağım öyle bir yazı. :)

      Sil
  2. Selam! ben ankette kişisel yazılar seçeneğini işaretledim ama senin yazdığın her yazıyı severek okuyorum. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiaaa çok teşekkür ederim Büşra hislerimiz karşılıklı. :)

      Sil
  3. Gotham'ı ben de beğendim. Constantine nedense çok zorlama gibi geldi. Ben de zorlamadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Constantine'i ben de pek sevemedim ama 2. bölümde toparlıyor filan demişler. Bilemiyorum. :)

      Sil
  4. Bloğunuzu takibe aldım bende beklerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ben de anketleri çok seviyorum ayrıca geldim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok seviyorum ama daha çok katılım olsa daha zevkli olacaktı. neyse. :) bu arada yazını okudum bir solukta. daha sık yaz lütfen!

      Sil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...