15 Ağustos 2014

Boş vakitlerimin yeni misafiri mandala!



Okulum, sınavlar derken yoğun bir dönemi geride bıraktım. Biraz rahatlatmanın vakti geldi artık benim için. Kalemlerle ilgili her şey de rahatlamak için bir bahane. Resim konusunda malesef pek yetenekli değilim yani çizim konusunda diyelim aslında. Ama boyama hepimizin kolayca yapabileceği bir şey ve oldukça da keyifli. Meditasyon gibi bir şey benim için. :) Bu sebeple internette görüp aklıma düşen mandala projesini hayata geçirdim. Gidip kırtasiyeden çıktı aldım ve boyamaya başladım. Yalnız şöyle bir uyarı yapıyım çıktıyı aldığınız kağıdın cinsi önemli mesela benimkiler keçeli kalemle boyandığında yırtılma tehlikesi yaşadı. Kuru kalemle boyuyorum o sebeple. Ama bir sonraki çıktıları kuşe kağıda ya da kraft kağıtlara alırsam belki daha rahat boyama yaparım. İleride beğendiklerimle odamın duvarlarını süslemeyi düşünüyorum. Siz de biraz kafa dağıtmak için benim gibi renklerin içinde kaybolabilirsiniz. Bu arada mandala da nedir ki diyenler için şöyle küçük bir açıklama ekleyeyim.
Sevgiler. :)

"Hindistan kökenli dinlerde metafizik veya sembolik bakımdan meta veya mikro kozmosu gösteren şekillere verilen ad.Genel olarak mandala,şekilleri belli bir düzene göre boyamaktır.
Genellikle daire veya kare şeklinde olan ve herşeyin mistik merkezini sembolize eden mandalalar meditasyon nesnesi olarak kullanılabilmektedir.
Hinduizm’de Siva ve Sakti’nin kozmik dansını, Budizm’de Buda Diyarını veya Buda’nın vizyonunu simgeleyen mandalalar bulunmaktadır.
Budizm’de Mandalalar onu temaşa eden için evrendeki kutsallığın içkinliğini ve aynı kutsallığın kendisindeki potansiyel durumunu hatırlatan önemli işaretlerdir. Budist bağlamda mandalanın amacı insanın acısına onu aydınlanmaya ulaştırarak son vermek ve hakikate ilişkin doğru görüşe ulaştırmaktır.
Wikimedia Commons’ta Mandala ile ilgili medyaları bulabilirsiniz.
Mandala Çeşitleri
1.Mistik Mandala
2.Geometrik Mandala"
(wikipedia’dan alıntıdır.)

4 yorum:

  1. Yaaa benim iyilik meleğim olabilirsin şu an biliyor musun? kalemle, çizimle ve bu tarz değişik şeylere ilgim çok büyük. Bu yazın o kadar mutlu etti ki beni! Bir an önce yapmak istiyorum. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oley! Çok sevindim, sonuçları da paylaşırsın. :) İyi eğlenceler. :)

      Sil
  2. ne güzel anlatmışsın keşke ben de vakit bulabilsem de bunun gibi hobiler edinsem :)

    ben de bloğum beklerim yeni post var :)
    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/2014/08/gezi-datca.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanın fazlaca boş vakti olunca yaratıcılık artıyor galiba. :) teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...