28 Şubat 2017

~ Mart Kararları ~

kaynak tık
Blogda yeni bir seriye başlamaya karar verdim. Bundan böyle her ay başında o ayki hedeflerimi belirleyeceğim ve ay sonunda da ne oranda gerçekleştirdiğimi bildireceğim. Benim için verimli bir süreç olacak diye tahmin ediyorum zira yıllık kararlar bir yerden sonra sarpa sarabiliyor. Sen değişiyorsun, hayat şartların değişebiliyor o kararlar da yerini başka kararlara bırakıyor. O yüzden aylık hedefler koymak daha mantıklı gelmeye başladı. :)

Bu ayın hedefleri ise benim için şöyle;


1- Bir adet kitap okumak

Uçuk bir hedef koymak istemedim. 1 kitap kimine çok az gelmiş olabilir ama benim gibi çok fazla kitap okuyamayan bir bünye için iyi bir hedef bence.

2- Blog yazmak

Blog'da yazmayı ertelediğim bazı yazılar var; bunlardan biri gezi yazısı bir diğeri diziler hakkında bir yazı bir de bahsetmek istediğim bir belgesel var.
Bu ay içerisinde hepsini yazmak istiyorum.

3- Asitli içecek içmemek

Bu aralar film-dizi eşliğinde içilen asitli içecek olayını fazla abarttım. O nedenle 1 ay asitli içecek detoksu yapmak istiyorum. Belki alışkanlık haline gelir ve sonra da canım çekmez kim bilir?!

4- Ukulele ile 1 parça çalabilmek

Yeni keşfettiğim bir uygulama sayesinde ukulele çalma olayında bir miktar ilerledim. Küçük Joe sağ olsun. Sayesinde keşfettim. Ama hala çok yolum var. Bu ayki hedefim en azından 1 şarkıyı çalabilmek olsun.

5- Yoga yapmak

Kayıt yaptırdığım ancak 2 haftadır çeşitli aksiliklerle gidemediğim bir kurs var. Moda'da Nefess Yoga. Şimdiye kadar hiç yoga yapmadım ve yapmayı istiyorum. Aradığım dinginliği bulabileceğim sanki. Bir de sırt ve boyun ağrılarıma çözüm olursa devam ederim ben bu olaya.

6- Tiyatroya gitmek

Tiyatro oyunlarını incele, biletini kap git! 

7- Hafta sonları erken uyanmak

Geç uyanınca ölü bir gün oluyor adeta. Tabi ki arada kaçamaklar olabilir ama güne erken ve zinde bir şekilde başlamak daha sağlıklı neticede. Daha verimli hafta sonları için düzenli uyku!

Bu ayın hedefleri benim için böyle.  Ay sonu raporu nasıl olacak göreceğiz hep birlikte.

Sizin aldığınız yeni kararlar var mı bakalım? :) 

13 yorum:

  1. ovvv

    çok tatlı bir seri geliyor o halde. bloglarda en sevdiğim şeyler. senden takip etmek keyifli olacak.

    haftasonları geç uyanma maddesini çok da şey etmesen?! yapan var yapamayan var :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle yazıları çok seviyorum motive ediyor hem yazması hem okuması. Seninkini de okudum.☺️ hafta sonu hedefine bu hafta sonu itibariyle başlıyorum bakalım görücez :)

      Sil
  2. ay ben de mart ayına kararlarla gireceğim. Bu akşam belirliyorum net olarak.

    Ukulele olayına devam etmene ve de biraz ilerletebilmiş olmana çok acayip sevindim. Merak ediyordum. Demek sana da sardı. Yalnız gitar ciddi zorlaştı.

    Hedeflerine bayıldım. Bir kitap hiç kitaptan iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazıyı da okudum baya motive edici ☺️
      Uygulama gayet güzel ya sevdim ben ilerledim de ama hala yapamadığım şeyler var zamanla olur diye umuyorum.

      Sil
  3. Planlı programlı olmak güzel bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her zaman beceremesem de şu hayatta kullanmayı sevdiğim şeylerin başında ajanda geliyor.☺️

      Sil
  4. harika bir liste! ben bu plan-program işini yıl başından beri haftalık yapıyorum, o da epey motivasyon sağlıyor, aklında olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. ☺️ haftalık ajanda da kullanıyorum ama böyle aylık belirleyince de sanki daha çok görebiliyorum gibi geliyor önümü.☺️

      Sil
  5. ukulele ve yoga dışında hepsini yapıyorum. Hafta sonları erken kalkmak zaten bizim işimiz saat 6 biz ayakta :( Bende kendime hafta sonları daha geç kalk diye bir post açayım bari :) Umarım hepsini yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo tebrikler ☺️ işte hayatımızın dinamikleri farklı olunca istekler de değişebiliyor yeni ay için hedeflerinizi siz de yazın bence hep motivasyon tam motivasyon ☺️

      Sil
  6. Ukulele için Youtube'da da harika videolar var. Eski bir ukuleleci olarak Ingrid Michaelson'dan You&I isimli parça yeni başlayanlara hep tavsiye ettigim bir şarkıdır, super kolay :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de bullet journal (yani kendi ajandamı ) oluşturmaya başladım geçen ay.Ve her ayın başında kendime hedefler koyuyorum.Bu ay yeni oluşturduğum hedeflerden birisi benim de yoga yapmak'tı. Herhangi bir kursa başlamadım ama kendi kendime deniyorum internette birsürü video var :) Belki ben de gelecek ay bir kursa yazılırım bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Ay ne güzel seyler yapiyomussunuz öyle :) insallah uygulayabilirsiniz.Blog headerinize bayldim cok sirin geldi :) paylasimda güzeldi.Blogunuzu yeni gördm takibinzdeym banada beklerim :))

    YanıtlaSil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...