1 Ocak 2017

Bir 2016 güzellemesi, bir de yeni yıl kararları🎄☃

2016 bitiyor!! Bitiyor.. "Sonunda!" diyenlerden misiniz siz de? Ben bu yılı hiç sevmedim be blog! Ne bileyim öyle kapkara, sıkıntılı, sancılı bir yıldı sanki. Dünyada olup bitenler, ülkemizde olup bitenler derken benim için en güzel yanı hala nefes alıyor oluşumuz sanırım.
Ne de iç sıkıcı başladı yazı değil mi? :) Ama kendimizi kandırmanın ya da hiçbir şey olmamış gibi davranmanın da bir anlamı yok. Bu yıl benim için kişisel anlamda da çok arada derede geçen bir yıl oldu. Hayatımda köklü değişiklikler olmadı diyebilirim.


Özetle 2016;

*Bu yıl İstanbul'da yaşamaktan soğuduğum yeni yerlerin özlemini duyduğum bir yıl oldu en çok da.
*Blogda çok yazmasam da en çok meydan okumaya katıldığım yıl oldu. #100happydays de yalan oldu. Çünkü ne zaman tekrar başlasam hep kötü bir şey oldu ve ben de vazgeçtim. Vazgeçmek güzeldir bazen.
*Çok fazla kitap okumasam da hayatıma etki eden bazı kitaplar okudum ki bu da benim için farklı bir sürecin kapısını araladı. Bu konuya az sonra değineceğim.
*2016'da en çok ne yaptın diye sorsanız dizi izledim derim! Dizi izlemeyi zaten çok seviyordum ve 2016 da dizi anlamında oldukça bereketli bir yıl oldu. İlk aklıma gelenler ve gözüm kapalı herkese tavsiye edebileceklerim:
-The Night Of
-Westworld
-Stranger Things
*2016 çok güzel yerler gördüğüm, yeni insanlar, yeni kültürler tanıdığım ve bu açıdan çok mutlu olduğum bir sene oldu. Tam 4 ülke, 5 şehir gezdik.
-Ukranya / Lviv
-İtalya / Floransa, Siena
-Macaristan / Budapeşte
-Çek Cumhuriyeti / Prag
*Hayatımızda zaten bir kedicik vardı. Ama bir tane daha katıldı. Dünyanın en şımarık kedisi cacık hanım.
*Asıl önemli gelişmelerden birine de değinmeden olmaz zira blogda bu konudan hiç bahsetmedim. 2016'nın son çeyreği evlenmeye karar verdiğimiz bir süreç oldu bizim için. Budapeşte'de tatlış bir teklif aldığımı söylemem lazım haha. :)
*Aldığım kararları hiçbir zaman uygulayamadığım ama yeni hedefler koymaktan yılmadığım bir ben vardı benden içeri. O sebeptendir ki bu sene kendime fazla yüklenmemeye karar verdim.
*2016 senesinde  yaklaşık 6 kilo aldım. Neyse ki eskiden çok zayıf olduğum için şu an aşırı takılmıyorum kiloma. (55 kiloyum ivit.)
*Ne kadar çok insanla tanışırsam tanışayım hayatıma dahil ettiğim insan sayısı bir o kadar az oldu.
*Taşındım. Yeni ev, yeni düzen heyecanları sardı bir süre dört bir yanımı.
*İzmir'i ve sevdiklerimi çok özledim çok ihmal ettim.


Daha başka şeyler de oldu elbette ancak yazıyı fazla uzatmamak adına burada sonlandırıyorum geçtiğimiz seneyi hem daha yeni yıl yemeği hazırlayacağız. 2017 hedeflerimi çok abartmak istemedim aslında ajandama yaklaşık 24 maddelik bir liste yapmıştım ancak sonrasında bunların içimi sıktığını ve beni gerdiğini fark ettim. Geçtiğimiz günlerde can dostum ilham kedisi ile görüştüğümüzde de bu konudan yakınmıştım. O da kendine çok yükleniyorsun demişti madem yapamıyorsun azalt bir şeyleri. Ben de düşündüm her yıl başında ya da ajandamda her gün yapılacaklar listemde sayısız madde oluyordu ama ben çoğunu yapmıyordum, yapmadıkça sen ne tembelsin diyerek kendimi suçlamaya devam ediyordum. Bu diğer yaptığım şeyler esnasında da onlardan keyif almamı engelliyordu. Bu yıl daha az maddeli birkaç şey belirledim. Bu yazıyı yazıp yemek faslına geçtiğimiz için kararlar kısmı yetişmedi maalesef. 2017'ye girdiğimiz şu saatlerde de ancak yazıyorum bunları.

2017 kararları:

İlk ve en önemli hedefim az tüketmek daha çok üretmek!

2016 senesinden bahsederken kitaplar konusunda bir es vermiş az sonra değineceğimi söylemiştim. İşte bu yıl okuduğum sadeleşme temalı kitaplar sayesinde bende yepyeni pencereler açıldı. İlk olarak Marie Kondo'nun Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla kitabını okumuştum. Ne kadar çok şeye sahip olduğumu ve bunlara rağmen hala almaya devam ettiğimi bunun tamamen içimizdeki boşluğu doldurmak için kaçtığımız bir yöntem olduğunu fark ettim. Düşünüyorum gerçekten o kadar çok kıyafete ya da o kadar çok makyaj malzemesine ihtiyacım var mı? Ya da kitaplığım okumadığım onlarca kitapla dolu ancak neden okumadığım halde almaya devam ediyorum?
Çoğu kişi gibi ben de sadece tüketmek üzerine kurulu bu düzende kaybolup gitmiştim. Youtuberların sürekli övdüğü yeni ürünler, mağazalarda koca koca indirim tabelaları itiraf edelim hepimizin aklını çeliyordur zaman zaman. Ancak ben artık bu durumdan çok sıkıldım. İşin maddi boyutunu bir kenara bırakırsak günlük rutin işlerimizde evi toplamaya çalıştığınızda örneğin ne kadar çok eşya varsa o kadar çok da yorgunluk var anlamına geliyor bu. Sürekli yıkanan çamaşırlar, belki 1 kez giyilen bir daha dokunulmayan kıyafetler... Çok uzun bir mevzu ve başlı başına bir yazı konusu olduğu için şimdilik daha detaylı yazmıyorum düşüncelerim hakkında. Bu konuyla bağlantılı olarak 2017 kararlarımdan bir diğeri de;

Sadeleşmek!

Minimal hayat.. Elimden geldiğince. Hayatın her alanında geçerli olacak bu. Bir sürü sorumluluk, bir sürü insan, bir sürü düşünce, bir sürü eşya. Hepsinden sıkıldım. Materyalist bakış açılarımızdan da sıkıldım. Daha çok kendime yatırım yapacağım, az ve öz şey ile yetineceğim bir yıl olacak 2017. Bu anlamda beğendiğim bir blog var mesela. Japon kedi. Kapsül gardrop uygulamalarına siz de göz atabilirsiniz.

Para biriktirmek!

Hem geleceğimiz için hem de malum evlilik gibi mevzular var bu sene. :) Bunlar için de bir birikim gerekiyor. Lüzumsuz harcamalar yerine geleceğimiz için bir şeyler yapmanın vakti geldi de geçiyor. He bunlar Türkiye'de yatırım yapmak filan da değil farklı hayallerimiz var. Zamanı gelince onlardan da bahsederim.

İngilizce!

Bazı hayallerime ulaşabilmemin önündeki engellerden biri de İngilizce. Bu yıl ne yapıp edip öğreneceğim seni İngilişçe. Get out of here şimdi! :)

Blog!

Her hafta 1 yazıya ne dersiniz? Zinciri kırmadan her hafta 1 yazı yazabilir miyim? Yaparım ya sanki. Hedeflerimden biri de sen oldun bak blog hadi yine iyisin.

Yeni bir hobi!

Aklımda birkaç şey var ama bu ne olur bilmiyorum. Bu yıl beni motive edecek, stresten az da olsa arındıracak bir şeylere kesinlikle ihtiyacım var. Evde bir başıma yapabileceğim bir şey de olur bir kurs, atölye de olur, spor da olur bilmiyorum ama bir şeyler bulacağım.

Daha çok madde vardı ama diğerlerini siliyorum. Ana hatlarıyla kafamdakiler böyle. Aslında hepsi bir kenara ben sadece huzurlu, her gün bombaların patlamadığı, geriye(karanlığa) itilmediğimiz bir ülkede yaşamak istiyorum. Gerisi bir şekilde hallolur.

Hoşgeldin 2017!

Hoş gel lütfen.

Sevgiler
Mutlu Keçi

10 yorum:

  1. Keşke sadece son paragrafta söylediğin şey gerçek olabilseydi. Keşke daha işk uyandığımızda dilediğimizin tam yersi haberler alıyor olmasaydık...
    Sevgili Mutlu Keçim,
    sen de zinciri kırma, yeni yıl dileklerinden yapabildiğini yap, kendine çok yüklenme. Baktın bu dilekleri gerçekleştirebiliyosun, canın isterse açılan yerlere diğerlerini de koyarsın. Önümüzde koca bir yıl var✨✨✨ Hepimize iyi ggelmesini diliyorum kocaman öpüyorummm 💋💋😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım dostum ilham kedim :) iyi ki varsın! hepimiz için umutlu bir yıl olsun. :) seni çok seven keçi'n... :D

      Sil
  2. yeni yıl dileklerimizin çoğu ortak =) para biriktirme işine dün itibariyle başladım :D :D
    yeni yıl tüm dileklerinizi gerçekleştirsin =) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa benzer şeyler istemek ne güzel. para biriktirme işi en zoru hele İstanbul gibi bir şehirde ama deneyeceğiz başaracağız bence. iyi seneler. :) sevgiler benden de.

      Sil
  3. 2016 haberlerin ne güzel! umarım çok çok mutlu, huzurlu olursunuz. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım büşra. güzel şeyler de oluyor aslında. :)
      sevincimiz kursağımızda kalmasa daha da doyasıya yaşayacağız ama olsun çabalıyoruz bir şekilde.

      Sil
  4. Benim de 3 senedir halledemediğim şu ingilizceyi halletmem gerek. Umarım 2017 senin ve sevdiklerinin istediği, dilediğiyle yaşamasını, keşfetmesini sağlar... Mutlu yıllar. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. :) İngilizce konusunda bulduğun taktikler olursa tavsiyeler filan duymayı çok isterim hehe. iyi yıllar sana da atmaca kardeş. :)

      Sil
  5. Canım Mutlu Keçicim, seninle ilk tanıştığımız zamanlar geldi aklıma şimdi :) Epeydir okuyamamışım yazdıklarını, aman ne mutlu oldum bu evlilik haberine... Allah mesut etsin ve bir yastıkta kocayın. Hatta Türkiyede de kalmayın, gezici mutlu keçiler olun.
    Yazılarını çok seviyorum, yeni odana da bayıldım. İkea'yı ben de seviyorum. Bazı şeyleri gereksiz pahalı olsa da :P
    Sadeleşmeye ben de başladım, hatta kitap kıyafet vb şeylerle başladım. Ödünç kitap almak pek güzel oluyormuş onu gördüm.
    Bence haftada 1 yazı da gayet güzel, zinciri kırma Arzunun dediği gibi :)
    Öperim ve severim seniii
    *Enişteye de selamlar :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumlarını tekrar bloğumda görmek beni çok mutlu etti canım balığım. :)
      valla benim de aklıma ilk yorumların geldi haha nereden nereye. :) beni çok ihmal ediyorsun çok! birgün İstanbul'a yolun düşerse ki düşsün karşılıklı oturup laflamayı da çok isterim. böyle ekran karşısından olmuyor be balıkçım. iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. bu arada senin yeni yıl yazına da ayrı bir bayıldım şu ayna tekniği ile ilgili bir mail atıcaktım unutuyorum hep bu yorumu okursan bana yaz. :)
      Kocaman sarılıyorum sana. enişteden de selam var haha.

      Sil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...