16 Ocak 2016

Dizi Meydan Okuması (3.4. gün) Vee Bugün Benim Doğum Günüüm!

Birkaç gündür eve çok yorgun geldiğim için erkenden uyuyakalıyordum. Bugün de hafta sonu keyfine iş arkadaşlarımla Kadıköy'de start verdik. Keyifli bir akşam oldu ama çoğumuz hasta olduğumuz için erkenden ayrıldık. Ben baya baya nezleyim. Bugün epey kötü oldum. Sesim, boğazım fena durumda. Ofisin yarısı hasta olunca ve kapalı alanda çalışınca bir şekilde herkese bulaşıyor meret. Aman dikkat edin siz de. Neyse evime gelir gelmez hemen sıcacık bir kahve yapıp kendimi koltuğa attım. Biraz internette dolaştıktan sonra birkaç da yazı okudum ve dedim ki hadi mutlu keçi üşenme de şu meydan okumaya kaldığın yerden devam et. Soruları ikişer ikişer cevaplayacağım galiba. Bugünün konusu da 3. ve 4. gün soruları olacak. Kekik hanım yanımda horul horul uyurken ben de gidip kettle'a yeni su koydum. Evet nerede kalmıştık? :)

3. Herkesin mutlaka izlemesi gerektiğini düşündüğünüz dizi?

Bu soruya verebileceğim sayısız yanıt var aslında ama herkes tarafından bilinen kült diziler yerine daha az bilinen ve bence daha çok kişi tarafından keşfedilmesi gereken bir dizi ile cevap vermek istiyorum.
The Killing. Son zamanlarda keşfettiğim ve gerçekten kısa zamanda büyük bir hayranı olduğum bir dizi olup çıktı. Yani sırf bu diziyi izleyeceğim diye neredeyse sabahladığım oldu. :) Şimdiye kadar yayınlanmış toplam 4 sezonu var zaten 4. sezonda final yapıyor. Ben de yeni başladım son sezona ama ilk 3 sezon özellikle de 2. sezon şahaneydi. :) Uykusuz gecelerimin müsebbibidir kendileri.
Polisiye ve özellikle dedektifli şeyleri seviyorsanız tam sizlik diyebilirim. Ayrıca müzikleri ve oyunculukları da gerçekten kalbur üstü. Kasvetli Seattle görüntüleri ve derinlikli karakterleri ile kış gecelerinin güzel bir eşlikçisi olmak için sizleri bekleyen Killing'e şans verin derim. :)




4. Çok daha fazla insanın izlemesini istediğiniz dizi?

Nasıl kararsızım nasıl. İlk soruya olduğu gibi bu soruya da vermek istediğim çok yanıt var ama aralarından birini seçmeye çalışacağım. :) Şu mantıkla düşüneceğim bunu mesela Sherlock, Game Of Thrones, The Walking Dead zaten herkes tarafından bilinen ve gerçekten çok izlenen diziler. Onları ben de çok seviyorum. O yüzden çok kişi tarafından bilinmeyen ancak dikkate alınmaya değer bir dizi önereceğim size. Humans! Bilim kurgu severler için ideal bir dizi. İnsanların gelişen teknoloji karşısında dünyadaki yerinin sorgulandığı ve sizi çeşitli sorulara gark edecek distopik bir dizi. Ben distopik filmleri, dizileri, beni düşündürten ve de sorgulatan şeyleri çok severim. Sizde öyleyseniz bu dizi tam sizlik efenim. :)


Bu arada saat 12'yi geçtiğine göre bunu söyleyebilirim herhalde. Bugün benim doğum günüüüüm! Aralık ve Ocak ayları o yüzden çok sevilesidir benim için. Hem noel zamanı hem de Ocak'ta doğum günüm olması kışı sevmem için yeterli. :) Şaka maka büyüyorum yahu 28 mi oldum ne?!

Yarın fırsat bulursam yazı eklemeye çalışacağım.
Şimdilik hoşça kalın.
Sevgiyle kalın hihihi.

2 yorum:

  1. Doğum günün kutlu olsuuun!!! Ve çook geçmiş olsun.
    Bu arada oha diyorum en sevdiğim üç diziyi sırasıyla yazmakla kalmamışsın, bir de herkese izleyin dediğim Humans ı tavsiye etmişsin. Ben bu meydan okumaya katılmıyrum çnkü sen benim yerime de yazmışsın :D ama The Killing'i izlemedim hiç. Madem dizi zevklerimiz bu kadar benzer ve madem polisiye seviyorum o diziye de başlayacağım. :) tavsiye için teşekkürler. Ayrıca benedict ♡

    YanıtlaSil
  2. Nice senelere !

    Killing benim çoktandır listemde :)

    YanıtlaSil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...