13 Ocak 2016

Dizi Meydan Okuması (1-2. Gün)

2016'nın ilk yazısının bu olacağını hiç düşünmemiştim ama işte hayat sürprizlerle dolu.. :)
Bir baktım ki Zihin yine bir meydan okuma yapmış hem de konu ne dersiniz diziler!!! Daha önce bloğu takip edenler bilir. Kitap ve film meydan okumalarına da iştirak etmiştim ve inanılmaz keyif aldım. Diğer katılımcıların cevaplarını takip etmek de oldukça heyecan vericiydi. Hem kendi açımdan güzel bir arşiv oluşturmuş oldum hem de yeni keşifler yaptım. Şu anki heyecanım da en çok bu yüzden yeni yeni diziler keşfetmek istiyorum. Şimdiden Six Feet Under ve Dawson's Creek izlemek istediklerim arasına girdi bile.
Yazıyı yazmadan önce üşenmeden şimdiye kadar bir şekilde yolumun geçtiği tüm dizileri listeledim. Kiminden 2 bölüm izlerken kiminin 5 sezonunu izlemişim. 43 adet diziye bir şekilde dokunmuşum. :) Bakalım bu meydan okumada hangileri ile karşılaşıyor olacağız. Lafı fazla uzatmadan hemmen sorulara geçiyorum. Bu arada daha yeni başlayan bu eğlenceli challenge'a katılmak için hiç de geç kalmış değilsiniz. Soruların tamamına buradan ulaşabilir, siz de bir an evvel bizlere eşlik edebilirsiniz. :) Eveet artık cevaplara geçelim diyoruuum.

1. En sevdiğiniz dizi?

Bu soruyu görünce aklıma ilk gelen cevabı vereceğim ve o da tabi ki Breaking Bad.
Walter White'lı Jesse'li bol gerilimli bir o kadar dramatik zaman zaman keyifli ancak birçok anıyla sizi tam şuranızdan vurup geçen bir dizi. Çok çok güzeldi. İzlediğim zamanları anımsıyorum da bir günde art arda bir sürü bölümü deviriyordum. Arkadaşlarla sürekli dizi hakkında konuşuyorduk. Kim haklı sen olsan ne yapardın vs. gibi. Dizinin konusunu ilk okuduğumda bu ne ya hiç ilgimi çekmedi bir kimya öğretmeni öleceğini öğrenince uyuşturucu ticaretine girişmeye karar veriyor.. Hmmm demiştim sonra ilk bölümü izledim, 10. dakikada kapattım. Sonra aradan aylar geçti ve ne izlesem diye bakınırken yine karşıma çıktı meret. Bir kez daha şans vereyim dedim ve başladım izlemeye. Sonra o sezonlar nasıl bitti, ben final bölümünde neden öyle ağladım, neden hala özlüyorum bilemedim. Kısacası siz de hala izlemediyseniz mutlaka izleyin derim. :)


He bir de dizinin şu aralar Türk versiyonunun çekildiğini ve başrolde de Erdal Beşikçioğlu'nun olacağını biliyor muydunuz?





2. En sevdiğiniz dizinin en sevdiğiniz sahnesi?

Şimdi burada ne söylesem spoilerlı olacak o yüzden izlemeyenler lütfen okumasın diyorum.
İzleyenler için siz de biliyorsunuz ki çok fazla vurucu ve akılda kalıcı sahnesi vardı. Ancak benim için en heyecanlandığım yerimde duramadığım bölümlerden biri 3. sezon 7. bölüm Hank'in Tuco'nun kuzenleri (psikopatlar) tarafından otoparkta pusuya düşürüldüğü andı. Acayip heyecanlıydı az kalsın öldürüyorlardı adamcağızı. Gerim gerim gerilmiştik izlerken. Hatırlamak isteyenler için işte linki. :)

http://tvtop100.com/breaking-bad/moments/4

Yarın tekrar görüşmek üzere.
İyi geceler efenim.
Mutlu Keçi'den sevgiler!



11 yorum:

  1. Merhabaaa :)

    Bowie'nin kaybı araya girince meydan okumayı boşladım gibi. Hem meydan okumayı başlatıp hem de üçüncü gün tökezlemek biraz rezilce oldu ama neyse :D Yarın veya en kötü ertesi gün sahalara dönüyorum :)

    Çok sevdiğim dizilerdendi Breaking Bad ve seçtiğin sahne de ziyadesiyle germişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de günü gününe yazamıyorum ama olsun beni mutlu ediyor bu meydan okuma olayı. :) teşekkür ederiz tekrar bu güzel meydan okuma etkinliği için.

      Sil
  2. Heyyoo! çok sevindim senin de katılmana:)

    ya ben Breaking Bad'i izlemedim:/ ama Türk versiyonu deyince 'neyy.. Erdal Beşikçioğlu muu!!' diye çığlık attım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin verdiği tepkiyi vereyim mi aaa nasıl izlemezsin hehehe. :) Türk versiyonu ile ilgili cidden önyargılarım var ama şans verilebilir. :)

      Sil
  3. Merhaba :)
    43 dizi miii?! Gerçekten imreniyorum, dizilere bu kadar vakit ayırabilenlere.
    Breaking Bad birkaç bölüm başladığım ama maalesef devamını getirmediğim bir dizi. Kim bilir belki bir gün... ;)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizilere çok vakit ayırınca da filmleri aksatıyor insan.
      Ben de aynı şeyi Six Feet Under için hissediyorum mesela. Olabiliyor öyle şeyler. :)
      Sevgiler benden de.

      Sil
  4. Offf Breaking Bad :(( Ya o kadar özledim ki, yıllarca çekilse izlerdim o derece..
    Benim en çok etkilendiğim sahne...... Hangi biri yahu seçemedim. Ama aklıma gelenler (SPOİLER) Hank'in öğrendiği an, Gus'ın patladığı an, Walter'ın şapkayı ilk taktığı an, Walter'ın son anı... Ağlayacağım şmdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet ya söylediğin her sahne aynen çok etkileyiciydi. Bir de final bölümüne doğru Walter ile gıcık eşinin bir telefon konuşması vardı. Aşırı duygusal o da beni çok etkilemişti. Ah ah.

      Sil
    2. Ya evet hani her şeyi onlar için yaptığı paraların nerde olduğu çocuklara harcasın diye yaptığı konuşmayı diyorsun dmi

      Sil
  5. Bu dizi ve karakterleri gerçekten özleniyor. Biz de izleyip bitirdikten sonra "Ee Walter?, Jesse?" diye bir kaç hafta sayıklamıştık. Yerli Breaking Bad yalan olmuş diye duymuştum en son ki umarım olmuştur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok olmamış son aldığım duyumlara göre kesinleşmiş hatta. ben de çok önyargılıyım valla yalan söyleyemicem. Nasıl olacak diye de merak etmiyor değilim ama. :)

      Sil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...