29 Aralık 2015

Yeni yıl kararlarım, Lviv, hayaller ve Mutlu Keçi!

Merhaba sevgili dostlar! Umarım buralarda hala birileri vardır. Kahvenizi, çayınızı hazırlayın ve bu bir miktar uzunca yazıyı okumaya hazır olun diyorum. :)

Öncelikle yine düzenli yazacağım deyip haftalarca buraya uğramamışım. Bolca dizi izlediğim bir dönemden geçiyorum da fırsat olmuyor yazmaya. (Dil çıkaran smile) Ve ciddi manada güzel diziler izleme fırsatı buldum. Daha detaylı yazılar da gelecek bu konuyla ilgili olarak ileride ama özellikle şu üçlüye dikkat diyorum. :)

1- Narcos
2- Outlander
3- The Killing

Neyse efenim ben asıl konuya döneyim;

2015 bitti bitecek ama bu Mutlu Keçi neden hala yeni yıl yazısı yazmadı dediğinizi duyar gibiyim. Hazır olun, işte geliyor!


**Kısaca özetlemek gerekirse 2015 kişisel olarak baktığımda benim için hayallerimin bir kısmını gerçekleştirebildiğim çok güzel bir yıldı. Hayatımda yepyeni bir süreç başladı. Mezun oldum. İstanbul'a taşındım. Bir işim var. Bir kedim var "kekik" hanım. Erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyorum. Kendi evim var ve ilk kez Christmas denilen şu güzel zamanı tam manasıyla yaşıyorum. Evimizde çam ağacımız, hediyelerimiz, bolca çikolatamız var. ^^ Noel müzikleri eşliğinde geçip giden günlerin içindeyim. 

Ve biz yeni yıla 2 gün sonra Ukrayna Lviv'de giriyor olacağız. Çok heyecanlıyım. Evet bu konudan hiç bahsetmedim ve sürpriz olsun istedim biraz. :) Yarın yola çıkıyoruz. İlk kez neredeyse hiç araştırma yapmadan bir yolculuğa çıkacağım galiba. Kaç gündür koşuşturmaca içerisindeyiz. En kalınından montlar, atkılar, bereler alındı. Bavulumu da hazırlayınca işlerim bitecek. Hala sanki giden ben değilmişim gibi bir garip hisler içindeyim. 2016 benim için oldukça renkli ve heyecanlı başlayacak anlayacağınız umarım da böyle devam eder. Hepimiz için böyle olsun! 



evimin bu aralar en sevdiğim köşesi!
**2015 yılı film, kitap, etkinlik yönünden oldukça sönük geçti. İş hayatı içerisinde insan gerçekten iyi bir planlama yapmadıkça ve birde çok çabuk yorulan bir bünyeye sahip olunca bazı şeyleri kolayca ıskalayabiliyormuş. 2015 diyince aklıma gelen şeylerin başında UYKU geliyor nedense(!) :) Bunun dışında kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalıştığım, ilk kez ailemden ayrı kaldığım ve gerçek anlamda büyüdüğümü hissettiğim bir yıl oldu. He bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim 48 kilo olarak geldiğim İstanbul'da tam 6 kilo alarak 2016'ya tombik bir halde giriş yapıyorum. Şimdiye kadar hiç bu kadar kilo almamıştım. Anlayacağınız her manada büyüdüm!!

**Bu arada 2015 hedeflerime baktığımda gerçekten çok fazla uçuk kaçık ve de gerçekçi olmayan şeyler yazdığımı fark ettim. Sonuç tabi ki hayal kırıklığı oldu. Ajandama yaklaşık 38 maddelik bir wishlist yazmışım. Evet 38! Gaza gelmiş olabilirim yazarken diye düşünmedim değil eheh. Ata binmek yazmışım mesela. Hiç öyle bir hayalim olduğunu hatırlamıyorum. :)
Aslında bu yıllık yaptığım wishlist olayını odamın duvarına astığım bir panoda yapmak istiyorum. Gerçekleştikçe de üzerini çizerim. Aklıma geldikçe de yapmak istediğim şeyleri not düşerim filan. Güzel fikir.

**2016 yılı ile ilgili olarak daha gerçekçi ve elle tutulur hedeflerim olacak. Kendime çok da baskı yapmak istemiyorum çünkü. Az, öz ve detaylı 2016 isteklerimi-kararlarımı duymaya hazır mısınız? Başlıyoruuuum! :)


1- Kariyer

İş hayatında kendimi olabildiğince geliştirmek ve kariyerimde ilerleyebilmek için önümde duran engelleri aşmak istiyorum. Bunların başında da bilgisayar ve ingilizce geliyor.
O yüzden yeni yıl kararlarımın başında İngilizce'mi ve bilgisayar prog. ve kişisel beceriler anlamında kendimi geliştirmek geliyor. (Ay, çok sıkıcı başladım evet!)

2- Blog

Bu konuda birazcık uzun yazabilirim çünkü yeni yılda en çok istikrarlı olmak istediğim konu bu. Çünkü hem bir şeyi çok sevip hem de yapmamak büyük bir vicdan azabı yaşamama ve kendimi suçlamama sebep oluyor. Ben yazmayı çok seviyorum ve şimdiye kadarki en uzun soluklu hobim de bu oldu. O yüzden bu "mecburi olmayan" bana oldukça keyif veren eylemimi tam gaz devam ettirmek istiyorum. Yeni yılda bloğumla alakalı da yenilikler peşi sıra gelecek gibi duruyor. Öncelikle yazılarımı çok bekletmeden ve konular birikmeden ben de yazmaya üşenmeden hemen yayınlamak istiyorum. Bunun için de kendi kendime yeni methodlar geliştirdim. Bazı yeni kategoriler mesela. 100 happy goat days yazılarını seviyor muydunuz? Ben o yazıları maalesef sonlandırma kararı aldım ama hala dönüp dönüp bakıyorum ve mutlu oluyorum. Onun yerine her hafta sonu paylaşacağım bir seriye başlamaya karar verdim, haftalık olup bitenler yazısı şeklinde bir şey olacak. Bunun dışında her ay sonu o ayki favorilerimden oluşan(kitap, film, etkinlik, müzisyen, mekan vs. her şey olabilir) bir yazı kaleme alacağım. Bunun dışında düzenli olarak kültür-sanat yazılarımı eklemeye devam edeceğim. Bir de snapchat günlüğü gibi bir şey yaparım belki ya da onları haftalık yazımda anlatırım. Ona karar veremedim. En azından her hafta bir yazı gelecek şekilde bir düzenleme yapmış oluyorum böylece. Bu arada yeni yılla birlikte blogda yazılmayı bekleyen dizi önerileri, oda dekorasyonu, izlemeyi istediğim filmler vs. gibi konuların olduğunu da belirteyim şimdiden. :) Kısacası 2016 yılı bloğum açısından bereketli bir yıl olacak gibi duruyor.

3- Sinema

2014, 2015 yılına göre sinema açısından çok daha verimliydi benim için. Bu yıl kendimi dizilere verince filmler 2. planda kaldı maalesef. 2016 yılı içinse kendime en az 50 adet film izleme şartı koyuyorum. Her hafta bir film izlesem çok mu yani? Bence az bile.
Bunun yanı sıra sinema salonlarını da arada bir aşındırmak gerekiyor. Kadıköy Başka Sinema'da çok güzel filmler oluyor en azından ayda bir kez sinemaya gitme hedefi koyuyorum kendime. :)

4- Kitaplar

Bu yıl az kitap okuduğum ama çokça kitap satın aldığım bir yıl oldu. 2016 yılında abartıya kaçmadan 30 kitap okuma hedefi koyuyorum başlangıç için kendime. Umarım ilerleyen aylarda 30 da neymiş peh diyebilecek kadar çok okuyor olurum. :) Bu konuda da galiba aynı anda birden fazla kitap okuyarak ve kendime sevmediğim kitaplar konusunda çok fazla baskı yapmayarak bu konuyu aşabilirim gibi geldi. İşe gidip gelirken midem bulandığı için okuyamıyorum ama akşamları en azından 1 saati kitaba ayırabilirim gibi geliyor.

5- Etkinlikler

Bu yılda geçtiğimiz yıl gibi kendime çeşitli kültür sanat aktiviteleri konusunda hedefler koymaktan geri duramayacağım. Özellikle tiyatro oyunlarına gitmiyor olmak beni oldukça üzüyor. Çok değil tüm yıl boyunca 10 oyun izleme hedefi koyuyorum kendime. Bir de konser tabi. Bunların da yeni yıl kararlarımda olması komik olabilir ama özetle daha çok şey keşfedeceğim sanat dolu bir yıl olsun istiyorum 2016'nın.


6- Hobiler

Blog dışında en keyif aldığım şeylerin başında fotoğraf geliyor ve bunun dışında bu sene artık duvarımda asılı duran o güzelim ukulelemin canına okuyacağım bir yıl olsun istiyorum. 2016'da fotoğraf ve ukulele hep hayatımda olsun kendimi geliştireyim. Bir de postcrossing var. Orada çok daha aktif olacağım bu sene. Çok keyifli çünkü. He bir de kafama uygun güzel bir kurs bulmak istiyorum. Daha çok harekete dayalı ve kafamı rahatlatacak bir şey ritm, dans vs. gibi. Aslında piyano ve Fransızca kurslarına  kayıt yaptırmak istiyordum bir aralar. Yaptırdım da. Ancak dönüş yapmadılar. O hayallerim hala olduğu yerde duruyor ve doğru anı bekliyor. Neyse arayış içerisinde olacağım bu konularda öyle diyeyim. :)

7- Spor

2015 'te deli gibi kilo aldım. Sürekli oturduğum bir işte çalışmam ve fazlaca abur cubur yemem nedeniyle. O yüzden bu yıl hem sağlıklı olmak hem de daha fazla kilo almamak adına haftada 3 gün yürüyüş yapacağım. Havalar ısınınca da bisiklet süreceğim her hafta sonu mutlaka. Bu gerçekten önemli bir karar benim için. Gerçekten dikkat etmem gerekiyor.

8- Sağlıklı Beslenme

Ya en zor konu bu galiba. :) Bu konuda gerçekten aşırı iradesizim. Fast food'suz bir yaşam düşünemiyorum. Abur cubursuz bir yaşam oo asla! :) Amma velakin bir yerden başlamam gerekiyor. Kendi kendime ufak ufak adımlarla ilerleyeyim diyorum. Mesela şekersiz çay içmek, yemeklerime illaki asitli bir içeceğin eşlik etmemesi mümkünse sadece su içmek, cips kızartma gibi şeyleri mümkün mertebe en aza indirmek, onun yerine bolca meyve yemek, hiç yemediğim yeşil sebzelere ağırlık vermek, bir şekilde yemenin ve tadını güzel hale getirmenin yollarını bulmak ve en önemlisi de artık evde yemek yapmak. Dolayısıyla yemek yapmayı öğrenmek en 1. yeni yıl kararlarımdan biri olup çıkıyor şu an. 

9- Gezip görmeler

İstanbul'da daha keşfetmediğim çok yer var. Burada yaşamaya başlayınca insan o amaçtan kolayca sapabiliyormuş. Malum trafik, yorgunluk, kalabalık vs... Ancak elimden geldiğince yeni mekanlar, tatlı yerler keşfetmeye çalışacağım bu yıl. Bir de zaten yeni yıla yepyeni bir şehirde ve de farklı bir ülkede giriyor olacağım. Yeni yıla nasıl girersen öyle devam edermiş hesabı hayalim bu yılın da bol seyahatli ve yeni yerler keşfetmeli olması yönünde. :) En azından Ukrayna dışında bir yeni ülke daha görmek hedefi koyuyorum kendime. Neresi mi olur? O hepimiz için sürpriz olsun. 

10- Bu yıl en çok da kendi başıma "yalnız" bir şeyler yapmanın tadını çıkaracağım bir yıl olmasının hayalini kuruyorum. İnsan tek başınayken de birçok farklı şey yapabilir. Biraz özgür hissetmeye hepimizin ihtiyacı var bence.



***Demem odur kii; 2016 hepimiz için olumlu değişimlerin başladığı bir yıl olur umarım. Sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz sağlıklı, huzurlu ve en önemlisi de kişisel mutluluklarımızdan ötürü suçlu hissetmediğimiz, özgürce, barış içinde yaşayabileceğimiz bir sene olsun! 

*** Ve son olarak her sene söylediğim gibi şans hep bizden yana olsun. Çok sevelim, çok sevilelim!

Mutlu Yıllar
Sevgiler
Mutlu keçi ^.^



12 yorum:

  1. Blogun adaha çok yazma kararına sevindim. Yazılarını severek takip ediyorum. Özellikle 2016 için yazma planlarını çok beğendim. Umarım kararlarını uygulayabilirsin.

    Yılbaşı ağacına ve altındaki hediyelere tek kelimeyle bayıldım. Bu sene taşındığım için arkadaşlarımdan uzağım ama sevdiklerim yanımda olsaydı ben de tam olarak böyle bir şey yapmak isterdim.

    Hayallerinin gerçekleştiği bir yıl diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. hepimiz için sevgi dolu bir yıl olsun!

      Sil
  2. Mutlu yıllaaaaar!!^^
    Ukrayna'da başlayan bir yıl bence çok güpgüzel geçer.
    en çok blog hakkındaki hedeflerini merakla bekliyorum:) ikinci olarak da o güzel fotoğraflarını:)))

    **The Killing'i izlemeyi planlıyordum. güzel oldu bu öneri:) ben de sana The Affair'i öneriyorum, son zamanlarda takip ettiğim en güzel dram dizilerinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Elif, sana da mutlu, bol filmli ve sanat dolu yıllar diliyorum. :)

      Sil
  3. Vuhuuu diyorum, hepsi çok güzel.
    yalnız kalma maddesini daha da çok sevdim :)
    MUtlu yıllar yeniden, hep sevdiklerinle, kedinle, kitaplarınla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Esracıkım sana da tatlı kitaplarınla ve ailenle mutlu huzurlu yıllar dilerim. :)

      Sil
  4. size şimdiden iyi yolculuklar. oradan paylaşımlarınızı
    bekliyoruz en kısa zamanda. yeni yılınız kutlu olsun, huzur ve sağlık
    getirsin hepimize..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş! Dönüşünde Ukrayna hakkında bir yazı yazsan çok güzel olurdu. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Büşra. :) Dün döndüm, biraz dinleneyim hemen hazırlayacağım yazıyı. :)

      Sil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...