13 Ocak 2015

Biraz da hobiler

Blogumda ne kadar bahsettim bu konudan bilmiyorum ama üniversite hayatım boyunca kimi zaman daha aktif olmakla birlikte sürekli çeşitli kulüplerin içinde bulundum. Fotoğraf da onların başında geliyor. Bir süredir ihmal etsem de analog makinemle fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Kim ne derse desin filmli makineyle fotoğraf çekmenin tadı ayrı. Bir kere dijital makinelerde olduğu gibi her gördüğünüz şeyi çat, çat çekemiyorsunuz. Gerçekten çekmeye değer bir kadraj mı diye durup düşünmeniz lazım zira film dediğin 36 poz sadece ve biraz maliyetli. Bir de bunun fotoğrafçıda yıkattırma kısmı var filan azıcık emek ve sabır istiyor. Gerçi ben okul kulübündeyken biz kendi karanlık odamızda yıkıyorduk filmleri. O da acayip keyifli oluyor mutlaka bir fırsatını bulup deneyin derim. İstanbul'a gittiğimde ise siyah beyaz filmler için erkek arkadaşımın içinde bulunduğu kulüpten faydalanacağız yine. Renkli filmler için ise Sirkeci yollarını aşındıracağım gibi duruyor bol bol. Sirkeci'deki Kristal bu konuda baya ün salmış durumda.
Analog makineler de oldukça uygun fiyatlara bulunabilir Sirkeci'deki Hayyam'da. Mesele ben Nikon F65 kullanıyorum ve en sevdiğim objektif de genelde 50 mm olan objektifim. :) Makinemi Hayyam'dan 250 liraya filan almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Daha uygun fiyatlıları da var elbet. Örneğin zenitler öyle. Hem zenit bir makine ile fotoğraf çekmeye başlarsanız daha kolay öğrenirsiniz diyafram-enstantane ikilisine dair ayarlamaları. Neyse amacım teknik bir yazı yazmak değil asla. Zaten bu konuda da çok yetkin hissetmiyorum kendimi.
Söylemek istediğim böyle pervasızca bir yerleri dolaşıp güzel fotoğraflar çekmeyi çok özledim. Fotoğraf çekmiyor değilim tabi ki ama analog gibi olmuyor çıkan sonuçlar. Aylar önce çektiğiniz filmleri biriktirip sonra gidip yıkattırıyorsunuz ve sonuçlara bir bakıyorsunuz; kimi hayal kırıklığı olmuş, kimi çok güzel, kimi ise aa ben bunu ne zaman çektim unutmuşum dedirtip şaşırtıyor sizi. Anlayacağınız her biten film sürprizlerle dolu oluyor.
Çok konuştum galiba biraz da icraate geçip çektiğim fotoğraflardan birkaçını paylaşmak istiyorum. Hem kendime hem de bu yazıyı okuyanlara diyorum ki sevdiğimiz şeyleri yapmaktan kendimizi -çeşitli bahanelerin ardına sığınarak- alıkoymayalım. Hobilerimize mutlaka vakit ayıralım.  (Üf, laflara bak!) :)
Bakalım fotoğraflarımı beğenecek misiniz, merak ediyorum. :)












fotoception :)


Sevgiler,
Mutlu keçi

4 yorum:

  1. Fotoğraflarınıza bayıldım, tanışabilir miyiz? :)

    YanıtlaSil
  2. Fotograflar nefis! Analog cekmenin yeri benim icin apayri ve analog fotograflarin yeri de ayni sekilde... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne güzel aynı şeyi düşünüyoruz. :)

      Sil

Firefly Lane övmek için geri dönmüş olabilir miyim?

Açtım beyaz bir sayfa başladım yazmaya. Seni çok özledim canım blog. Bu yazı nasıl başlar neye evrilir bilmiyorum. Tam şu anda geçen hafta b...